tisdag 27 juli 2010

Oväntade framgångar

Inget internet. Katastrof!!!

Tack och lov för goa vänner, som lånar ut datorn.... Kommer här med kort info om placeringar m.m. från Örebro-trippen samt lite bilder.
Sofia och Farmarpojken i hoppningen. De deltog i 90 och 100 cm´s klassen. Förutsättningarna inför hoppningen var inte de bästa. En timme innan start fanns ingen banskiss, inga siffror på hinderna, ingen info om var framhoppningen skulle vara och ingen ansvarig att få svar från på alla frågor.

Som van deltagare inom tävlingssammanhang var frustrationen ganska stor, när arrangemanget höll så låg nivå. Första klassen var vi tvugna att använda som framhoppning. Liten, trång bana för vår storgalopperande hingst. Harmoniskt, välridet och trevligt att titta på blev det. Men tyvärr med lite för många nedslag. 12 fel i första klassen, 8 i andra. Men målet med att hoppa lugnt, fint och under kontroll hölls. Och det var prio ett! :-)

Nedan är en film från löshoppningen. Vi vann hans klass. Om ni lyssnar noga på domaren så hör ni alla lovord han öser över min guldklimp i slutet... ;-)


Denna bild är från pleasure-körningen. Där blev vi tvåa. :-)


Ovan är en bild tagen just innan vi skulle in och köra precision. Fin vagn va? Helt underbar att åka i. Tack snälla Bengt från Tronshagens Stuteri för lånet. Etta blev vi. :-)

Western-grenen Trail var jätterolig att delta i. Just innan vi skulle börja rida, fick jag av en van westernryttare veta exakt hur jag skulle hålla i tyglarna. Och det var INTE som jag hade tränat på hemma! :-) Jag bet ihop, vägrade erkänna svårighetsökningen och sträckte på mig lite extra i sadeln. En fjärdeplacering blev resultatet och en mycket överraskad Vekå! :-) Här kan ni se en film från ritten.

Utställningen på söndagen var svår. Regnet stod som spön i backen och möjligheten att få rasta av mitt krutpaket till hingst innan visningen var obefintlig. Han laddade om otroligt bra mellan tävlingsklasserna och lyckades hålla sig i fin form hela helgen. Tydligen hade vi lyckats bra med att toppa formen!

41 poäng fick vi av den svenska exteriör-domaren. Med en 9:a på både typ och skritt! De officiella utställningspoängen stod dock den amerikanske domaren för. Hon ville se Copper Coin från Blåsmark utanför Piteå som vinnare istället, men gav dock min FP en andraplacering! Copper fick endast 38p av den svenska domaren...

Endast en hingst i Sverige har fått högre poäng än FP - 42 - och det är FPs halvbror... :-)

I dressyren gjorde Sofia ett fantastiskt jobb med FP. 63,56% i första klassen LB:1 gav en fjärdeplacering. I debuten på lång bana och klassen LB:3 överraskade de stort med en fantastiskt fin runda som gav 67,xx % och en fin andraplacering!

Alla dessa underbart fina resultat slogs sedan samman och gav oss inte bara den efterlängtade trofén till Sveriges bästa allround-Morgan, utan även priset som Bästa Sportmorgan! Två vandringspris och en massa hederspriser fick vi med oss hem i bagaget. Helt fantastiskt...!

4 kommentarer:

  1. Ryser och får pirr i magen när jag läser detta och ser bilderna...:)

    SvaraRadera
  2. Men oj så mycket roligt för er, med så mycket träning och slit som det är bakom! Jättestort grattis till fina och välförtjänade framgångar!!

    SvaraRadera
  3. Roligt Sofia... repris nästa år..? ;-)

    Tack Hanna för dina snälla ord!

    Mvh Vekå

    SvaraRadera