lördag 15 augusti 2009

Blivande mödrar och konflikthantering

Nypon verkar må som en prinsessa. Det märks på hennes klart förbättrade humör och mående att hon ska bli mamma. Lugnet och mognaden i hennes ögon lyser starkt, och hon verkar nästan lite stolt. :-) Paula rider henne varannan dag. Lite lagom i skog och mark, och ibland något dressyrpass på vår fina ridbana. Den 29:e ska de få vara med vid dressyrtävlingen på KDRF. Nypon blir inte det minsta stressad av tävlingsmiljöer, så allt borde gå bra.

Ska försöka ta några fina bilder på henne innan magen börjar bli för stor. Hon har musklat på sin överlinje rejält, och den tidigare iögonfallande underhalsen har blivit betydligt mindre.

Har massor med bilder, filmer m.m. som jag inte haft tid med att lägga ut på min hemsida ännu. Har en hel del uppdateringar som ligger och väntar på att få bli publicerade. Känns som om det är vinterjobb att pyssla med sådant..?

I morse var det bara 6 grader ute. Fy, så kallt! Fint väder - men kyligt! Nästan lika kyligt som jag upplevde några konflikter under gårdagen.

Våra strategier för att jobba oss igenom konflikter i vår nya familjesammansättning, börjar mer och mer ge positivt resultat. Att bli osams, ha meningsskiljaktigheter och irritera sig på varandra, visas och demonstreras numera på ett mycket mer resultatinriktat sätt.

Vi jobbar stenhårt på hur vi bråkar med varandra, och hur vi gör för att bli sams igen. Inga bråk får ske där fysik beröring är inblandad, där kränkande uttalanden sker, eller där man skriker och bara går därifrån. Ungarna tvingas till att förklara varför de är upprörda, hur de skulle vilja att saken ska lösas, och när det helst ska ske. När de tvingas tänka, istället för att bråka, så tar det oftast udden ur konflikterna.

Respekten sätts alltid främst. Vi vill alla bli älskade och omtyckta, men hur gör man för att bli det..? Måste man vara omtyckt av alla? Vad är det man gillar hos en av de människor man verkligen ser upp till, och hur ska man göra för att bete sig så..? Ungars svar på dessa frågor är väldigt intressanta... ;-)

Va rädda om varann! Puss, puss...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar