torsdag 11 mars 2010

Utvärdering av projekt "Sportlovet"

"Blindbock" foto: Christer Harnesk

Nu är sportlovsaktiviteterna vi arrangerat här på gården avklarade. Vi avslutade med "Eldprovet", skidtur till skogs i mörkret, med övernattning i militärtält. Tyvärr fick vi inga utomstående deltagare till denna aktivitet, men vi valde att genomföra den i alla fall.

Kvällsfika i tältet
Alla ungar var så förväntansfulla och entusiastiska hela eftermiddagen. Malin gick knappt att hejda efter att middagen intagits. Packa ryggsäcken, på med pjäxorna och pannlampan, och vips stack hon i väg alldeles på egen hand, rakt ut i mörkaste skog i värsta snöovädret. Ingen mörkerrädsla här inte!
Foto: Christer Harnesk

Att poppa popcorn i "det fria" blev ett roligt och gott nöje. De intogs under kvällens ordlekar, spökhistorier och det eviga eldandet i kaminen.
Jag är så stolt över ungarna, som så modigt och helhjärtat gav sig in i detta. Alla aktiviteter vi pysslat med under veckan har de deltagit i med öppet sinne, glädje, mod och stor kämpaglöd. Underbart att få uppleva och se..!
Full fokus i samarbetsövningarna. Foto: Christer Harnesk

De har verkligen överträffat sig själva och jag tror bestämt att de "vuxit" sig starkare i veckan. Inte bara som individer utan även som grupp. Och det var precis det vår målsättning var med dessa aktiviteter: Att skapa en meningsfull, glädjande och utvecklande sysselsättning i utomhusmiljö.
Samarbetsövningar Foto: Christer Harnesk

Tyvärr hann jag inte med att skapa min speciella snöskulptur. Det blev en bekväm och praktisk soffa i stället, vänd lagom mot söderläge. :-) Men vintern är ju inte slut än, så det kanske hinns med senare..? Jag har verkligen fått blodad tand på detta med snöskulptering - jättekul!


I går blev det galopp/intervall-träning med Farmarpojken igen. Körde en väldigt lugn kille idag. Det märks när han fått "springa av sig" lite, då kommer lugnet. :-) På lördag hoppträning igen i ridhuset i Norsjö, Sofia kommer och rider. Hoppas det går ännu bättre än sist och att hon märker att vi tränat på galoppen..?!

I morgon ska jag ta med mig barnen på något de drömt om länge att få göra: Vi ska åka till äventyrsbadet i Piteå! Oj, va de ser fram emot detta..! Man får nog förbereda sig på en heldag i plurret i morron... ;-)
Ha det gött!
/P o K, Vekå

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar