onsdag 15 juli 2009

Är du en Ja-sägare?


Har ikväll tittat på filmen YES, med Jim Carrey i huvudrollen. Filmen är ovanligt djuplodande (för att va en film med Jim som ankare) och har en viktig sens moral; nämligen att vi alla bör bejaka livet, leva här och nu och ta vara på varje sekund vi har.

Den belyser även vikten av att lyssna till sitt hjärta, vara ärlig mot sig själv och fram för allt att HA ROLIGT! Allt detta bakas in på ett humoristiskt sätt i filmen, som gör den både underhållande och spännande. Klart godkänd m a o. Den får betyget 3+ av 5 möjliga.

En pedagog sa till mig idag, att när varandet blir outhärdligt jobbigt, är görandet desto viktigare. En totaldeppad människa som anser att livet är orättvist, att alla är besvärliga och att dagarna känns långa, denne har stora möjligheter till att vända sin negativa trend genom att fokusera på görandet, istället för varandet.

När vi gör saker, så tänker vi mindre. Är man bara (utan att göra något speciellt) hinner vi tänka desto mer. När vi planslöst sitter av vår tid i livet, så blir själva varandet en plåga. Görandet känns avlägset och jobbigt.

Precis denna grupp av människor, borde göra som Carrey: Byta ut alla negativa kommentarer, värderingar och svar, till positiva, upplyftande och medryckande uttryck. Jag tror de skulle förundras över gensvaret man får, när man inger hopp, framtidstro och en vilja att ta för sig.

Take care, make love, live life - be happy!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar