måndag 20 juli 2009

Nypon + Power Boy = SANT!


Goda nyheter ang. vår fina ridponny Nypon. Hon är dräktig! Vid hennes livmoders-bekymmer för några månader sedan, så diskuterade vi fram och tillbaka ang. att ev. betäcka henne. Vi har även haft funderingar på att så småningom låta Farmarpojken betäcka henne, men vi vill vara säkra på att hon haft föl tidigare, innan vi låter honom komma till.

Vi hade inga förhoppningar på att hon skulle bli dräktig, eftersom hon bla. har bekymmer med luftinsugning i slidan vid brunst, men oj så fel vi hade... De tusenlappar vi spenderade på att inseminera henne med en av Flyingehingstarna Power Boy, trodde jag skulle bli bortkastade, men tydligen inte! Än är ju ingenting säkert - allt kan hända innan fölet väl är fött. Men när vi idag fick se hjärtat slå på den lille krabaten i hennes mage och navelsträngen m.m. så började vi känna hopp...!

Kolla in http://www.ridponny.se/ och titta på filmerna, så får ni läsa om och se den elitpremierade och världskände hingst, som blir pappa till hennes föl. :-)

Har kört ca 60 mil med hästtransport idag. Steg upp före halv fem. Även hunnit med möten ang. vårt familjehemsuppdrag och har ikväll även gjort fuse.

Mina ögon blöder, huvudet bankar och hjärnan, själen och kroppen är helt uttömd på energi.

Nu, snart (efter att ha fått i säng alla barn...) så ska jag s o v a!

Puss, puss

4 kommentarer:

  1. Åh, vad kul! Grattis, och med värsta fina hingsten ;). Kram Lotta

    SvaraRadera
  2. Tack så mycket! :-) Håll alla tummar och tår att allt går bra...! Kram tebaks

    SvaraRadera
  3. Shit, Power Boy?! Grattis!!=D Hoppas att allt går bra!:)

    SvaraRadera
  4. Grattis och så kul! Det hade vi gärna gjort om vi hade haft förutsättningar. Vi har alltid trott att ”vår” Nypon skulle ge fantastiska föl. Ska bli jättekul att följa....

    SvaraRadera