måndag 5 oktober 2009

"Björnen sover" - INTE!

Älgjaktlaget har slakteriet här på vår gård. En bit in i skogen, efter en smal, slingrig skogsväg, har det grävts ett hål i marken, vilket slaktavfall läggs ner i och täcks över. Nu har björnen hittat detta ställe. Endast några stenkast från vårt hus har björnen vandrat. I helgen var vi och tittade där den grävt upp resterna av slaktavfallet.


I natt var björnen nära. Riktigt nära. Dessa bilder togs bara en bit bortanför Eriks hus. Jägare har varit här hela förmiddagen. Mätt avtrycken i snön och konstaterat att det är en STOR björn. Spännande... :-) Fåren är verkligen i farozonen och vi måste få in dem! Hästarna har ännu inte visat någon direkt oro. Tror inte björnen är nära idag i alla fall. Kanske ligger den och sover efter sitt nattliga skrovmål?

I dag har jag plockat ihop den ena sommarhagen klart. Nu är det bara en kvar. Stallet är städat och tvätten hänger på tork. Nu hägrar duschen innan mötet klockan 15. Har bara lite pappersarbete som ska avverkas först.

Är så nöjd efter att ha kunnat tillbringa nästan en hel förmiddag utomhus. Kinderna blossar röda efter den kylande höstvinden och det känns skönt i kroppen efter lite fysisk aktivitet. Härlig känsla! :-)

Take care, live life - be happy!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar