tisdag 15 december 2009

Uppstart och träningsmetoder

Nu händer det mycket på en gång. Julfesterna duggar fortfarande tätt och avslutningar på idrottsaktiviteter tar även plats på vårt veckoschema. Nedräkningen inför jullovet är i full gång och den ankommande skolledigheten känns lite både och...

Början av denna vecka har dessutom upptagits lite väl mycket av kontakter med sociala och andra myndigheter, som har med vårt familjehemsuppdrag att göra. Tack och lov känns stressen inte alltför stor - ännu - jag har fortfarande koll... (tror jag) :-)

Jag har tack och lov hunnit i kapp en del med olika projekt som fått stå tillbaka en tid. I dag återupplivades ett av dom, som förhoppningsvis ska sättas i gång i praktiken i februari 2010.

Väggen mot norr

Våra duktiga och ambitiösa grannar jobbar på jättebra med vinden på stugan. Nu har den vita, rustika panelen börjat komma upp på väggarna, alla fönster är på plats och muren blev i går färdigputsad.

Jag upplever redan resultat med Farmarpojkens styrketräning. Intervallträningen innebär kort, kort, samlad trav, med noggrant bakbensarbete som spårar och är rakriktat framför vagnen. Traven växlas med skritt i friskt tempo med bra övertramp och på lång töm. Från början hade FP lite jobbigt med detta, ville gärna bli vinglig, ligga på för hårt i handen eller på annat sätt slingra sig ur det krävande arbetet.

Men nu vet han vad som gäller, och jobbar därför ambitiöst efter bästa förmåga. Det ska bli jätteintressant att se vad ytterligare tre veckors träning på detta sätt kommer att resultera i.

I kväll är det julpjäs på Medborgarhuset och sen blir det vattengympa i simhallen.

Ha det bäst - helst till häst! :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar