måndag 4 januari 2010

Mer uteliv till folket!

Vinterhalvårets skollov är underbara. De enda bekymmer som jag upplever som utmanande att hitta lösningar på, är ungarnas utevistelser. De har uppnått den åldern när utomhuslekar inte faller sig lika naturligt som när de var yngre, och två av dem har dessutom väldigt lite erfarenhet av att vistas mycket ute.

Kalla dagar lockar TV-spelen, dator och TV-tittande en hel del. Kruxet verkar vara att få ut dem och sätta dem i sysselsättning, sen flyter allt på hyfsat bra. Vi har dessutom infört en ny "regel" som innebär att 2 timmars tv/data- användande innebär 2 timmars utevistelse. 1 timme inne = 1 timme ute. Detta verkar hittills funka riktigt bra. Ungarna har fullt upp med att vara småpoliser åt varandra och försöka hålla koll på hur tiderna fördelas...

Fick en glad överraskning när jag gick in på www.norsjo.se idag. Ett kort reportage om vår aktivitetsdag fanns med där. Läste senare Norran och hittade samma typ av info där. :-) Nu måste vi lägga på ett kol och se till att offentliggöra kommande arrangemang på Tallheden. Håll koll på min hemsida för mer info! ;-)

Take care, live life - be happy!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar