fredag 23 april 2010

Tapper rensnig

Nypon har nu börjat fylla sitt juver. Man upplever ett behagligt lugn och en värme i hennes blick. Något ska snart hända, det märks tydligt... ;-)

Inga fler lamm ännu. De som kom förra helgen har redan börjat rymma, stångas, skutta runt på de vuxnas ryggar och verkar hur obrydda som helst. Maken i huset hade tänkt väcka Malin med ett litet lamm i sängen i morse. Undrar vad Malin hade sagt då..?

Vår hund Foxie vill gärna sköta om och tvätta de små lammen. Tackorna har dock börjat försvara sina lamm rejält, och Foxie får sig därför någon känga då och då. Hon skulle nog behöva egna valpar att ta hand om. Hon har solklart omsorgen och omtanken som krävs!

Utsikten norr om slakteriet mot Caroline E´s hage. Ovanligt...

I går eftermiddag kom ett skogsbolag hit med sin skördare. En markägare i vår omedelbara närhet har bestämt sig för slutavverknig, och det påverkar vår närmiljö. Utsikten nord/ost om oss blir bättre, men samtidigt förlorar vi skydd för vind o dyl. En härlig doft av skog och kåda, blandar sig numera med doften av alla djur, när man vistas utomhus = underbart!

Omvälvande jobbig dag i går. Stressig, med fler in-puts än out-puts. Viktiga beslut måste fattas inom en väldigt snar framtid och hjärnan kokar. Det ska bli otroligt skönt att åka bort och tävla i helgen. Ska lägga allt annat åt sidan och bara fokusera på tävling. Skönt ska det bli och bra kommer det att gå!

Malin verkar taggad och ser också fram emot helgen. Vi brukar sova på Forslunda Naturbruksgymnasiums elevhem, när vi tävlar på Hippologum. Malin älskar det stället, med de långa korridorerna och alla gömställen. Kristallkronan, som hänger i entrén till ridskolestallet, har också gjort starkt intryck på henne.

En sele är putsad, och den andra ska jag nu ta tag i. Men först ska stallet städas, mer kaffe drickas och några telefonsamtal utföras.

Take care, live life - be happy!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar