tisdag 29 september 2009

Bär och glädjeämnen

När mamma är på besök så gäller det att hålla i sig. Oftast hinner hon fara fram både här och där. I dag gav hon sig bryskt på att avfrosta frysen i källaren. Det ledde till en hel del följd-effekter: Kött som behövde tas omhand, sylt som behövde kokas innan bären skulle bli dåliga osv. osv.



Blåbärsmuffins, blåbärspaj och hjortronsylt. Ska strax även sätta igång en rostbiff. Ugnen får jobba idag... :-)

Duktige grannen har gjort klart hönshuset där hönsen ska bo i vinter. Nu är de flyttade och lite skärrade. Blir nog inga ägg på ett tag, de behöver acklimatisera sig till sin nya miljö.

Bra dag idag. Hade ett väldigt skojigt telesamtal på förmiddagen. Älskar att samtala med folk, när man upplever att tiden bara flyger iväg och att ju mer man pratar, desto mer samtalsämnen dyker upp. Uppskattar även inslagen av humor när de kommer ganska frekvent, och att man törs göra bort sig och bjuda på sig själv.
Det kan då bli så galet... till slut börjar man skratta åt tjockleken på papprullarna i mitten av toarullarna och hur mycket luft som ryms mellan varje lager av papper i Euroshoppers billiga alternativ. :-D

Brist på sysselsättning..? Nää, bara greppar efter livets glädjeämnen... ;-)

Ta hand om varandra! Puss puss

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar