söndag 27 september 2009

Hitta balansen

Har gjort höstfint i vardagsrummet idag. Storstädat skrivbordet, röjt bort en massa papper, dammtorkat, putsat fönster, bytt gardiner och nu känns rummet fint och fräscht! :-)

Konstaterar att en maskin tvätt om dagen är nästan för lite. Hamnar lite efter. Måste ta någon dag med flera maskiner, för att hinna i kapp tvätthögen som växer i jämn takt.

Håller nu på att göra i ordning en låda med ett litet brevinkast. I denna kan vem som helst i familjen lägga en lapp, där man skriver om någon gjort något bra, eller om någon gjort något mindre bra. Lådan kommer att tömmas en gång i veckan och lapparna kommer att bli underlag för vilka samtalsämnen som ska dryftas. Om man vill rita en bild så går det oxå bra.

Vi har varje söndag våra små möten när veckopengen delas ut. Gillar inte att kalla det familjeråd, men det är ett typ av sådant möte. Vill hitta en bättre benämning på det... I kväll har vi mycket att prata om. Både positivt och negativt. Ser fram emot resultatet!


Våra bussiga och kreativa grannar har införskaffat en typ att balanslina. Detta är nu senaste inne-grejen för ungarna, som nu utmanar varandra på hur långt de kommer utan att hålla i sig. Bra balansträning och motivationsobjekt för att vara utomhus (fastän farbror Blåst stormar på...) :-)

Ha det bäst - helst till häst!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar