söndag 8 mars 2009

Glömsk

Känner mig helt förvirrad i kväll. Stirrig, nollad och slut som artist... :-) Hade totalt glömt bort ridledarmötet i eftermiddag. Inte likt mig... Tydligen var jag inte den enda som inte dök upp på mötet. Blir så arg på den bristande respekten hos allt för många av våra ungdomar. En del av oss vuxna tassar på tå kring ungdomarna och låter dem styra och ställa precis som de vill. Allt pga konflikträdsla och brist på ork att ta tag i situationen.
Vår tids stora bekymmer = tidsbrist!

Vem lider av det mest? Jo, våra barn! Vi vuxna orkar inte vara goda förebilder. Vi orkar inte diskutera, vägleda, stötta, peppa, förmana och framför allt se våra ungdomar - för vi har inte tid...

Individualismen härjar ibland oss och många föräldrar idag är som förvuxna barn. Klarar knappt ta ansvar för sina egna liv, ändå ska de sätta fler till världen..!

Hörde någonstans statistik på hur många minuter vi samtalar med våra barn i skolålder, i våra hem. 17 minuter per dag! Det är ju katastrof! Vi kan tillbringa timmar framför datorn eller tjattrandes i telefon, men vi har inte ens tid att prata eller umgås med våra barn!

Ungarna märker när vi vuxna är stressade och inte hinner/vill/orkar ta tag i konflikter eller diskussioner som uppstår. De använder sig av dessa situationer för att manipulera, trotsa och få sin vilja igenom. Vad lär vi våra barn när sådant sker? Var finns respekten???

Respekten ska inte vara lika med rädsla. Respekt kan man, enligt min åsikt, bara få genom att bevisa för barnen att man är konsekvent, rättvis och inger ett förtroende. Barnen ska aldrig behöva känna sig osäkra eller kuvade på något sätt. Vi ska finnas där för dem på bästa möjliga sätt- det är vår uppgift!

Nu har jag gnällt nog och hunnit få mera huvudvärk... Hahaha.. :-)

Sov gott och ha det bäst!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar