söndag 25 januari 2009

Hästprat

Farmarpojken och Nypon har fått sig rejäla genomkörare idag. Nypon som är så känslig, men ändå både envis och stundtals skänkeldöd, är väldigt speciell att rida. För att vara första gången, så klarade Paulas stand-in träningen idag jättebra! Vi fick många mat-nyttiga tips med oss för Nypons och Paulas fortsatta träning.

Farmarpojken var lite loj och vi började fundera på ifall han är inne i en växtperiod. Måste mäta och kolla ifall han är lite högre över korset än manken. Är han det, så behöver han vila nu.

Ytterligare en ridskolehäst visade idag hälta. Blir så trött på dessa skador och konvalecenter. Hoppas det vänder snart..?

Nu har vi lagt upp en plan för hur helgen när Fp ska åka på avelsvärderingen ska se ut. Helgen v.17 bär det av till Luleå - spännande! Då avgörs det ifall han får fortsätta att vara hingst eller ej...!

Helgen v.11 ska vi åka till Åsele och träna för Ebba von Essen i dressyr. Känns lite överkurs, men om man siktar mot stjärnorna så kanske vi når trädtopparna. :-)

Mest längtar vi nog ändå till körkurserna för Fredrik Persson från Flyinge i vår. Både jag och Malin ska delta, jätteroligt och lärorikt brukar det vara.

Ha det bäst - helst till häst! :-)

3 kommentarer:

  1. Vilken härlig helg ni verkar ha haft,, det är så man längtar tillbaks till hästtiden!!
    kramar från oss

    SvaraRadera
  2. Jag ska också vara med på körkurs för Fredrik med Charmören, å syns vi inte då så lär vi synas på avelsvärderingen i Luleå! Jag håller tummarna för FP =)
    Var rädd om dig, det finns bara en Vekå =)
    Kramar/ Jossan

    SvaraRadera
  3. Häst e bäst - så e de bara... :-D
    Då ses vi Jossan! Om inte på Kdrf så kanske i Luleå? Åker ni förresten dit på lördagen och var ska man sova tro..?
    Kramar tebaks!

    SvaraRadera